Sestdien, 2.decembrī, Kuldīgā notiks ziemas festivāls “Notici brīnumam!”, kurā kuldīdznieki un pilsētas viesi aicināti izbaudīt svētku atmosfēru, ļauties piedzīvojumiem, mūzikai, jautrām izdarībām un gaismas spēlēm.

No 12.00 līdz 15.00 pie Kuldīgas kultūras centra (Piltenes ielā 32) lielus un mazus gaidīs īsts jampadracis. Rūķu mājas viesistabā skanēs dziesmas un dzejas, spēlēs Rūķu orķestris, viesos ieradīsies Ziemassvētku vecītis. Rūķu virtuvē valdīs svētku smarža, tiks gatavoti un degustēti gardumgardi gardumi. Zinātkārie varēs apgūt jaunas prasmes un darboties dāvaniņu ražotnē. Nosalušos sildīs rotaļas, dejas, atraktīvi veiklības izaicinājumi un kūpoša tējas krūze. No 14.20 līdz 15.00 veiksmi kādam atnesīs “Lielais laimes rats”. Pie priedītēm būs uzburta teiksmaina pietura “Meža pasaka”. Rūķi lūdza pačukstēt, ka jāsaģērbjas atbilstoši laika apstākļiem, līdzi jāņem smaids, svētku prieks, kāds dzejolītis vai dziesmiņa!

No 9.00 līdz 16.00 svētku kņada valdīs Liepājas ielas Dāvanu tirdziņā. Pie tirgotājiem varēs iegādāties gardus našķus, skaistas dāvanas un citas noderīgas lietas.

No 12.00 līdz 16.00 Kuldīgas vecajā rātsnamā gaidīs tos, kuri gatavi radoši rosīties.  Sniedze Zaļkalne ierādīs kā tikt pie ziemīgas kūciņas uz kociņa, bet Solveiga Zīle mācīs izgatavot aromātiskus iekuriņus no dabas materiāliem. Dalības maksa katrā darbnīcā 1,00 EUR.

Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā 16.00 dziedātāja Ilze Rijniece un ģitārists Pauls Arnicāns aicina uz koncertu “Grupa “Atspulgi” Ziemassvētkos”. Ieeja bez maksas.

Kad satumsīs, īpaši spoži iemirdzēsies Kuldīgas gaismas rotas. Liepājas ielā būs ieradies svētku cirks: ledenes, rūķi, kariete, zirgs. Tas priecēs trīs reizes: 17.00, 18.00 un 19.00 pa pusstundai, dodoties no viesnīcas “Jēkaba sēta” līdz Rātslaukumam un atpakaļ.

Rātslaukuma lielā egle iedegsies ap 17.15, bet nebēdā, ja nepaspēj, jo egles iemirdzēšanās šovs 2. decembra vakarā atkārtosies 19 reizes ik stundas ceturksnī līdz pat 22.00.

Gaismas spēles būs ne vien eglītes zaros, bet arī Ventas rumbā. No 17.00 līdz 19.00 ūdenskritumu iekrāsos gaismas šovs “Četri gadalaiki. Ziema”.

Vakara noslēgumā 19.00 Kuldīgas kultūras centrā ziemas virpuli iegriezīs tuvu un tālu ceļu mērojuši deju kolektīvi: tautas deju ansambļi “Līgo” (Rīga), “Kalve” (Jelgava), “Venta” (Kuldīga), vidējās paaudzes deju kolektīvi “Līgo” (Rīga), “Mārupieši” (Mārupe), “Bandava” (Kuldīga), deju kopas “Absolventi” (Rīga),  “Klasesbiedri” (Mārupe) un “Kuldīdznieks” (Kuldīga), lai satiktos koncertā “Ziemas iedancis”. Ieeja 5,00 EUR.

Lai mums visiem jauks svētku gaidīšanas laiks!

Atpakaļ uz jaunumiem