14. janvārī plkst. 18.00 Kuldīgas Kultūras centrā uzstāsies latviešu – ukraiņu mūziķu grupa “Varakuta”. Grupas “Varakuta” skanējums un uzstāšanās ir neparasts piedzīvojums visu tās dalībnieču kūsājošā temperamenta dēļ, kā arī tāpēc, ka katrai no dziedātājām ir bijis savs ceļš mūzikā un līdz ar to arī savs, unikāls skanējums un pieeja. Kādai tā nāk no džeza, kādai – estrādes mūzikas, citai – autentiskās tautas mūzikas, kormūzikas vai pat rokmūzikas. Kopā šī sadarbība veido piesātinātu, daudzveidīgu, neparastu un dvēselisku skanējumu.

Grupas repertuārā ir plaši zināmas, ļoti romantiskas un emocionālas, kā arī jestras, enerģiskas un pacilājošas ukraiņu dziesmas, romances un tautasdziesmas, kā arī īpaši dvēseliskas latviešu kompozīcijas, kuru vidū ir Zigmara Liepiņa “Teci, saulīt” no rokoperas “Lāčplēsis”, Raimonda Tigula “Dod, Dieviņi” un “Kamēr pret sauli kāpu” ar Māra Čaklā dzeju un Katrīnas Gupalo mūziku.

“Varakutas” sastāvā ir latviešu mūziķe Katrīna Gupalo un ukraiņu dziedātājas Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jacenko un Larisa Šelest. Pēdējās trīs ieradās Latvijā bēgļu gaitās no Ukrainas šī gada pavasarī. Dziedātājas kopā saveda Katrīna Gupalo, veidojot 2022. gada Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēguma koncertu. Tā mērķis bija sniegt iespēju ukraiņu mūziķiem un aktieriem turpināt savu sirdsdarbu, iepazīt dziļāk Latvijas kultūru un mūzikas vidi, sadarbojoties ar latviešu māksliniekiem.

Koncerti notiek bez maksas. Koncerta laikā būs iespēja ziedot Kuldīgas novadā nonākušo ukraiņu ģimeņu atbalstam. Koncertsēriju rīko Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļa, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Atpakaļ uz jaunumiem