Ceturtdien, 2. novembrī plkst. 19.00 Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestris aicina uz krāsainu un izklaidējošu koncertprogrammu “Pāri jūrām…” Kuldīgas Kultūras centrā.

Jūras spēku orķestra daudzpusīgais skanējums būs dzirdams latviešu tautasdziesmu melodijās marša ritmos, vēsturiskos militārajos maršos, tautiskās Rietumeiropas melodijās, kino un deju mūzikas oriģinālkompozīcijās un aranžējumos. Programmā iekļautos skaņdarbus radījuši komponisti Aivars Krūmiņš, Marks Koos (Mark Koos), Džejs Bokuks (Jay Bocook), Otto M. Švarcs (Otto M. Schwarz), Gilberts Tinners (Gilbert Tinner) un citi. Koncertu diriģēs Jūras spēku orķestra diriģents virsleitnants Andris Rasmanis, solo atskaņos orķestra klarnetists – kaprālis Roberts Zonīs.

“Pūšamo instrumentu orķestris muzikāli spēj sevi parādīt visdažādākajos žanros, to sazarojumos un sajaukumos, tieši tādēļ Jūras spēku orķestra veidotā jaunā koncertprogramma “Pāri jūrām…” saved kopā dažādu kontinentu mūziku, parādot gan vienojošo, gan atšķirīgo tajā. Koncerts turpinās pieskandināt rudeni, un klausītāji varēs izbaudīt gan orķestra saliedēto skanējumu, gan arī dzirdēt mūziķu meistarību solo izpildījumā,” stāsta Jūras spēku orķestra priekšnieks kapteiņleitnants Uldis Locenieks.

Jūras spēku orķestris dibināts 1995. gada 6. jūnijā. Tā pamatfunkcijās ietilpst militāro ceremoniju muzikālais noformējums, profesionāla koncertdarbība un līdzdalība starptautiskos militāro un profesionālo pūtēju orķestru festivālos.

2009. gadā Jūras spēku orķestris tika pārveidots par džeza orķestri, to pārdēvējot par Nacionālo bruņoto spēku bigbendu. Šis bigbends sagatavojis vairākas daudzveidīgas koncertprogrammas, kuras atskaņotas kopā ar izciliem Latvijas sabiedroto valstu un NATO dalībvalstu bigbendu diriģentiem no Norvēģijas, Šveices, Vācijas, Lietuvas, Somijas, ASV un Kanādas.

Kopš 2019. gada Nacionālo bruņoto spēku bigbends ir piedzīvojis savu atgriešanos Jūras spēkos, lai pilntiesīgi atkal tiktu dēvēts par Jūras spēku orķestri, kā arī atguvis orķestrālāku skanējumu. Pagājušajā gadā Jūras spēku orķestris viesojies Vašingtonā, ASV, par godu Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgadei, uzstājoties kopā arī ar ASV prezidenta Jūras kājnieku orķestri (President’s Own Marine Band).

Turpinot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestru tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Atpakaļ uz jaunumiem