Lai uzturētu, koptu un popularizētu Latvijas džeza trompetes skolas tradīcijas, kā arī atzīmējot trompetista Normunda Pieša 50. jubileju, “Mirage Jazz Orchestra” (MJO) ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu ir iestudējis koncertprogrammu "Dāmas un kungi! Trompetes uznāciens!", kuru būs iespējams noklausīties sestdien, 2. septembrī plkst. 18.00 Kuldīgas kultūras centrā un svētdien, 3.septembrī plkst. 17.00 Dobeles pilsētas kultūras namā.
Normunds Piesis piedalās teju visos vadošajos Latvijas džeza sastāvos un projektos. Normundu raksturo viņa siltais, tembrāli bagātais tonis, lieliska tehnika un izcilas improvizatora dotības. Normunds patlaban ir teju vienīgais vidējās paaudzes Latvijas džeza trompetists, kurš aktīvi koncertē, turklāt ir uzskatāms par Latvijas džeza trompetes tradīcijas tiešu turpinātāju (atšķirībā no visjaunākajiem trompetistiem, kas ir jau pavisam cita paaudze). Normunds tiešā veidā ir mācījies no mūsu leģendārā trompetes Vecmeistara Gunāra Rozenberga, ilgus gadus spēlējot “Mirage Jazz Orchestra” tiešā Meistara vadībā. Tādēļ N.Pieša jubilejas koncerts ir svarīgs ne tikai kā lieliska džeza mūziķa radošā darba rezumējums, bet arī nozīmīgs notikums Latvijas džeza trompetes skolas tradīcijas kopšanā un tālākā attīstībā. Šādi joprojām tiek uzturēts un kopts raksturīgais Latvijas džeza skanējums, kas kļuva leģendārs 1980-1990 gados un pamatoti tiek uzskatīts par Latvijas džeza unikālo balsi un “zelta fondu”.
Augsta profesionalitāte, azarts, nepiespiesta atmosfēra, atraisīts muzicēšanas prieks, virtuozitāte, brīvība un dzīves svinēšana ir tās vērtības, kas raksturo ikkatru N.Pieša un "Mirage Jazz Orchestra" uzstāšanos. Varbūt tieši šis projekts rosinās kādu jaunieti izvēlēties trompeti par savu instrumentu.
P.S. Koncertā sumināsim vēl divus MJO šī gada jubilārus - Arti Orubu (sitaminstrumenti) un Oļegu Švembergu (trombons).
Ieeja: 10,00 EUR
Biļetes “Biļešu Paradīzē” un Kuldīgas kultūras centra kasē.
Novadnieka biļete līdz 28. augustam tikai KKC kasē 5,00 EUR
Atpakaļ uz jaunumiem